Zuglói Szociális ABC 2021
Tisztelt Zuglói Lakós!
Kedves Olvasó!

Egyesületünk több mint 20 éve foglalkozik a kerületben élő szociálisan rászorult, főként idős, beteg emberek élethelyzetének javításával.

Több éves tapasztalat, hogy igen sokan nem ismerik, vagy nem tudják alkalmazni a Szociális Törvény által előírt jogszabályokat és a helyi Önkormányzat által alkotott hatályos rendeleteket.

A helyi rendelet bonyolult kiszámítási módszereit képtelenség érthetően lefordítani, mégis úgy hisszük tudunk azoknak segíteni, akik a jogi és közgazdasági útvesztőkben nehezen ismerik ki magukat.

A közérthető nyelven megfogalmazott, és magyarázatokkal alátámasztott Zuglói Szociális ABC, - egyesületünk profiljához igazodva főként az idősebb korosztály számára ad tájékoztatást arról, hogy milyen feltételekkel és milyen összegben lehet hozzájutni a különböző szociális ellátásokhoz.

A jogszabályokat és helyi rendeletet úgy állítottuk össze, hogy a 2019 évre érvényes összeghatárokat is szerepeltettük.
Ez a kiadvány természetesen nem pótolja sem a jogszabályokat, sem a rendeleteket, de nem is ez a célja. Csupán útmutatást ad a lakosságnak, hogy szociális problémáikban milyen támogatásokra jogosultak, és ezeket milyen módon tudják érvényesíteni.

Reméljük, hogy ez az összeállítás sokak számára megkönnyíti a problémás mindennapokat.
Zuglói Polgárok Egyesülete

Zuglói Szociális ABC 2021
Program Idõpont J.határidõ Szabad hely Fórum
Okostelefonokonon beolvasható QR kódunk
Ha papíralapú nyomtatványban szeretnéd lapunk linkjét megjelentetni, kérjük, tedd ki QR kódunk képét is, amelyet a kisképre kattintva tölthetsz le (png) nagyobb méretben. Az okostelefon tulajdonosa így egy kattintással eléri lapunkat nyomtatványodról. A nyomtatványon megjelenítendõ méret 100*100 képpont méretû lehet, azaz az itt látható kis méret. Ezt a telefon qrkód olvasója már be tudja olvasni.
Lapunk okostelefonokra is optimalizált, így azokon is kényelmesen böngészhetõ.