Zuglói Szociális ABC 2018
Tisztelt Zuglói Lakós!
Kedves Olvasó!

Egyesületünk több mint 20 éve foglalkozik a kerületben élő szociálisan rászorult, főként idős, beteg emberek élethelyzetének javításával.
Több éves tapasztalat, hogy igen sokan nem ismerik, vagy nem tudják alkalmazni a Szociális Törvény által előírt jogszabályokat és a helyi Önkormányzat által alkotott hatályos rendeleteket.
A helyi rendelet bonyolult kiszámítási módszereit képtelenség érthetően lefordítani, mégis úgy hisszük tudunk azoknak segíteni, akik a jogi és közgazdasági útvesztőkben nehezen ismerik ki magukat.
A közérthető nyelven megfogalmazott, és magyarázatokkal alátámasztott Zuglói Szociális ABC, - egyesületünk profiljához igazodva főként az idősebb korosztály számára ad tájékoztatást arról, hogy milyen feltételekkel és milyen összegben lehet hozzájutni a különböző szociális ellátásokhoz.
A jogszabályokat és helyi rendeletet úgy állítottuk össze, hogy a 2017 évre érvényes összeghatárokat is szerepeltettük.
Ez a kiadvány természetesen nem pótolja sem a jogszabályokat, sem a rendeleteket, de nem is ez a célja. Csupán útmutatást ad a lakosságnak, hogy szociális problémáikban milyen támogatásokra jogosultak, és ezeket milyen módon tudják érvényesíteni.

Reméljük, hogy ez az összeállítás sokak számára megkönnyíti a problémás mindennapokat.
Zuglói Polgárok Egyesülete

Letöltön a szociális ABC-t
Program Idõpont J.határidõ Szabad hely Fórum
Okostelefonokonon beolvasható QR kódunk
Ha papíralapú nyomtatványban szeretnéd lapunk linkjét megjelentetni, kérjük, tedd ki QR kódunk képét is, amelyet a kisképre kattintva tölthetsz le (png) nagyobb méretben. Az okostelefon tulajdonosa így egy kattintással eléri lapunkat nyomtatványodról. A nyomtatványon megjelenítendõ méret 100*100 képpont méretû lehet, azaz az itt látható kis méret. Ezt a telefon qrkód olvasója már be tudja olvasni.
Lapunk okostelefonokra is optimalizált, így azokon is kényelmesen böngészhetõ.