Zuglói hátország a PM-eseknek
A PM pártalapítványának két kurátorát is alkalmazza a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat, a posztokat információink szerint az ő kedvükért hozták létre. Karácsony egyébként az átlagoshoz képest kétszer nagyobb polgármesteri kabinetet tart fent.

Ha már nem megy jól a pártnak, legalább menjen jól a tagoknak, szimpatizánsoknak - ez motiválhatja az egy-két százalékos támogatottságú PM-et, a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat gyakorlata alapján.

A Magyar Idők megtudta: a PM pártalapítványának, a Megújuló Magyarországért Alapítványnak két kurátorát, Kéri Andrást és Temesvári Szilviát is alkalmazza a kerület. Kéri a belső üzemeltetésen osztályvezetői, Temesvári a polgármesteri kabinetben pedig csoportvezetői posztot tölt be; információink szerint a beosztásokat az ő foglalkoztatásuk érdekében hozták létre.

A PM társelnöki tisztét is betöltő Karácsony nem vádolható azzal, hogy ne gondoskodna az övéiről, hiszen húszfős, az átlagos gyakorlathoz képest kétszer nagyobb polgármesteri kabinetet tart fent.

A kabinetnek két fideszes - az egyik alpolgármesteri minőségben - és nyolc szocialista tagja van, a többiek viszont egyéb megbízottak. Karácsony három főtanácsadót is alkalmaz: Szokolay Örs városfejlesztői, Rácz Mónika gazdasági és Sinkovits Péter, a sportügyekért felelős főtanácsadó alpolgármesteri szintű, csaknem hatszázezer forint körüli juttatásban részesül. A polgármesteri kabinetet pedig Németh Zsolt, a Népszava főszerkesztőjének, Németh Péternek a fia vezeti hasonló díjazásért.

Összehasonlításként: a területileg legnagyobb önkormányzat, az óbudai kabinetjében kilencen, míg a lélekszámban legnagyobb önkormányzat, az újbudai kabinetjében tizenketten dolgoznak.

Emlékezetes: polgármesterré választása után Karácsony azzal került a figyelem középpontjába, hogy az új képviselő-testület alakuló ülésén a többi budapesti kerülethez képest a legmagasabb tiszteletdíjakról született döntés. Volt olyan MSZP-s képviselő, akinek félmillió forint fölötti tiszteletdíjat szavazott meg a baloldali többségű zuglói képviselő-testület. Karácsony ezt azzal magyarázta, hogy ha a képviselők többet keresnek, kevesebbet lopnak, és csökken a korrupció.

-Nem helyes elvárni azt, hogy mondjuk egy olyan bizottság tagjai, akik adott esetben több száz millió forintos közbeszerzésről döntenek, ők, mondjuk, nettó harmincezer forintért végezzék ezt a munkát. Innentől kezdve zéró tolerancia van a korrupcióval kapcsolatosan, mindenki joggal várhatja el a képviselőktől, hogy csak a közéletnek megfelelően politizáljanak, nem tudnak majd arra hivatkozni, hogy nincsenek rendesen megfizetve - indokolta döntését a polgármester. Tavaly májusban Karácsony büszkén számolt be arról egy Facebookon közzétett képpel arról, hogy a "Papcsák-korszakkal" ellentétben a polgármester nem luxusautóval parkol a felfestett helyén, hanem kerékpárral a járdán.

Válaszul a zuglói fideszesek is közzétettek egy képet, amelyen az egyik polgármesteri tanácsadó Mercedes AMG-je, a baloldali alpolgármester BMW 5-öse, az egyik baloldali képviselő Lexus terepjárója, illetve a polgármesteri kabinetvezető 3-as BMW-je látható az önkormányzat parkolójában. "Gergő, te ezt azért nem látod mindennap, mert nem jársz be dolgozni, vagy megint szándékosan vezeted félre az embereket?" kérdezte a helyi Fidesz.

Emlékezetes: Papcsák Ferenc korábban többször felhívta a figyelmet arra, hogy kétmilliárd forint plusszal adja át Zugló kasszáját, és arra kérte a helyieket, ?árgus szemekkel figyeljék Karácsony munkáját.

Program Idõpont J.határidõ Szabad hely Fórum
Okostelefonokonon beolvasható QR kódunk
Ha papíralapú nyomtatványban szeretnéd lapunk linkjét megjelentetni, kérjük, tedd ki QR kódunk képét is, amelyet a kisképre kattintva tölthetsz le (png) nagyobb méretben. Az okostelefon tulajdonosa így egy kattintással eléri lapunkat nyomtatványodról. A nyomtatványon megjelenítendõ méret 100*100 képpont méretû lehet, azaz az itt látható kis méret. Ezt a telefon qrkód olvasója már be tudja olvasni.
Lapunk okostelefonokra is optimalizált, így azokon is kényelmesen böngészhetõ.