Külföldi kormányellenes tüntetőket tartóztattak le Budapesten
Egyesével letartóztatták és elszállították a rendőrök Budapesten a "Ligetvédők" nevű civil szervezet tagjait. A demonstráción külföldi állampolgárok vettek részt, és a nemzetközi sajtónak szánt feliratokkal operáltak.

A nemrég közzétett videofelvételből kiderült, hogy egy kormányellenes tiltakozás aktivistáit ismét külföldről kellett importálni: a videofelvételen az látható, amint az egyik tüntető őrizetbe vételekor a többi tüntető azt kiabálja, hogy "egy szót sem ért magyarul", és "hívjanak tolmácsot".

A megmozduláson emellett olyan plakátok voltak láthatóak, melyek a külföldi sajtó figyelmének felkeltését szolgálják, annak ellenére, hogy a demonstráció elméletileg egy budapesti közpark átépítése ellen szerveződött. A megmozduláson a Greenpeace plakátja - "activism is not a crime" (az aktivizmus nem bűncselekmény) - angol nyelven volt látható, ami arra utal, hogy a megmozdulás nem a magyar állampolgároknak szól, hanem külföldieknek.

Így okkal tehető fel a kérdés: mit keresnek megint külföldi állampolgárok egy budapesti kormányellenes demonstráción? Ki fizeti őket, és milyen érdekek szolgálatában állnak, hogy elutazzanak egy idegen országba, majd ott kábítószer hatása alatt egy közpark felújítására hivatkozva az adott ország kormánya ellen tiltakozzanak?

Az Index.hu által közzétett videofelvételen egyébként látható (00:13-nál), amint az őrizetbe vett félmeztelen tüntető leköpi az ellene jogszerűen intézkedő egyik rendőrt.

(hunhir.hu)
Program Idõpont J.határidõ Szabad hely Fórum
Okostelefonokonon beolvasható QR kódunk
Ha papíralapú nyomtatványban szeretnéd lapunk linkjét megjelentetni, kérjük, tedd ki QR kódunk képét is, amelyet a kisképre kattintva tölthetsz le (png) nagyobb méretben. Az okostelefon tulajdonosa így egy kattintással eléri lapunkat nyomtatványodról. A nyomtatványon megjelenítendõ méret 100*100 képpont méretû lehet, azaz az itt látható kis méret. Ezt a telefon qrkód olvasója már be tudja olvasni.
Lapunk okostelefonokra is optimalizált, így azokon is kényelmesen böngészhetõ.